10 éves kislány akasztott fel magát - Ha van értelmetlen halál? - ez az!


Tízéves kislány akasztotta fel magát drávaszerdahelyi házuk kertjében. Rendezett körülmények között élt, családja boldognak tűnt – emlékeztek róla lapunknak a helybeliek.

Viktória bálázómadzagot fogott, hurkot kötött belőle, és felakasztotta magát a kertben. Tettét szerdán követte el, a rendőrség tegnap közölte a hírt.

– Nem tudom, min mehetett keresztül az a gyermek, hogy úgy döntött, eldobja magától az életét – fakadt sírva Mijin Józsefné Éva, aki élete 52 esztendeje alatt még csak nem is hallott hasonló tragédiáról.

– Ez katasztrófa a falu életében, nem tudunk napirendre térni felette. A kislányt és testvérét édesanyjuk mindig gondosan és törődve nevelte. Amikor találkoztunk a faluban, látni lehetett rajtuk, hogy boldogok – tette hozzá az asszony.

A helyiek úgy tudják, hogy a gyermek szülei már évekkel ezelőtt elváltak. Édesapjuk külföldre költözött és ott vállalt munkát, édesanyjuk pedig egyedül nevelte őket. Mindenki dolgos és tisztességes családként ismeri őket.

Nem tudom elhinni azt, ami történt. Pár hete együtt voltunk moziba – mondta egy helybeli fiatal, aki életvidám gyermeknek ismerte Viktóriát.

– Több kutatás is alátámasztja, hogy a serdülőkorú gyermekek tíz százaléka gondolkozott már az öngyilkosságon. Életükben a félelem, aggodalom sokkal fokozottabban van jelen – mondta Csehák Hajnalka pszichológus.

Büntetés miatt végzett magával

Magyarországon 2011-ben néhány hónap leforgása alatt két fiatal is megölte magát. Márciusban, Pannonhalmán egy 14 éves lány, májusban, Nádudvaron pedig egy 11 éves fiú akasztotta fel magát. Külföldön gyakoribb, hogy a fiatalok az iskolai, vagy az internetes zaklatás, esetleg szüleik válása miatt lesznek öngyilkosok.
(Bors)

Bal-Rad komm: Eddig még nem derült ki Viki végzetes és tragikus döntésének oka. Talán jobb is-bár ez a dráma (is) parancsoló szükségességgel veti fel az ok feltárását.

ELFOGADHATATLAN, HOGY ILYESMI BÁRHOL A VILÁGBAN MEGTÖRTÉNJEN!

Sokat látott-megélt idős emberek is döbbenten állnak ezek előtt az esetek előtt! Valami nagyon-nagy hiba van ebben az országban!
Jelen körülmények között izléstelenség lenne a tragédiát rendszerkritikával összekötni, de…!

Viktória nyugodjék békében! Egy ország gyászolja!

Forrás

Megjegyzések