Hugo Salinas Price az elit világuralmi terveiről

Ma Hugo Salinas Price mexikói milliárdos befektető mondja el véleményét az elit világuralmi törekvéseiről, „barbároknak” nevezve a gépezet mozgatóit. Függetlenül attól, hogy Price mennyire látja jól a helyzet részleteit (hiszen tudjuk, hogy az általa említett társadalmi „elemek” még véletlenül sem újak), illetve, hogy ő maga milyen érdekeket képvisel, észrevételei hasznosak lehetnek.



„Ortega y Gasset, spanyol gondolkodó 1929-ben könyvet írt a világ társadalmi helyzetéről „A tömegek lázadása” címmel. Új egyének megjelenéséről írt a világ színpadán.

Írt a népességnövekedésről és arról, hogy bizonyos új elemek jelennek majd meg az emberiség soraiban. Ezeket az egyéneket ő „barbároknak” nevezi.

Ezek a (barbárok) egyre nagyobb számban vannak jelen és mára átvették a hatalmat a világ felett.

Tehát ma „barbárok” uralkodnak felettünk, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy miként lehet egy társadalmat működésben tartani. Csak babrálnak az irányítógombokkal. Olyan mintha egy majom irányítana egy Boeing 747-est. Fogalmuk sincs, hogy mit tesznek és ennek rossz vége lesz.”

„Ma már nincsenek olyan vezetők, akik igazi könyveket írnak. Emlékszem az időre, amikor Anglia miniszterelnöke komoly zenész volt és több könyvet is írt megválasztása előtt. Hol találunk ma ilyen vezetőket? Nincsenek komoly tudományos háttérrel rendelkező vezetők.

A pillanat hevének élnek. Csak kísérletezgetnek. Megnézik, hogy ez vagy az működik-e vagy sem. Komoly kételyeim vannak a civilizáció túlélésével kapcsolatban, ha ilyen emberek vezetik. Egy komoly válság érkezésére számítok. Egy hatalmas szétválasztás történik a világban és lesznek, akik ezt nem élik túl. Sok régi igazság visszatér majd a túlélésért folytatott harcban.”

„Úgy gondolom, hogy egy egész sor csődöt fogunk látni. A kamatok emelkedése lehet az a végzetes jel, ami elindítja a derivatíva válságot, a derivatíva (és a pénzügyi) rendszer összeomlását eredményezve.

Több mint 250.000 milliárd dollár értékű derivatíva van a rendszerben, amelyek nagy része a kamatokhoz kapcsolódik. A kamatok emelkedése az Egyesült Államokban beindíthatja a folyamatot. Eljön a pont, amikor a csődök száma tömegessé válik a világon.

A vihar átvonulása után szinte csak az arany marad meg. Lesznek, akik rendelkeznek vele és lesznek, akik nem. A következő probléma az lesz, hogy az emberek képesek lesznek-e megtartani, amijük van, mert a világ akkor már nem lesz egy túl kellemes hely.”

Forrás

Megjegyzések