Másik gyermekét is elveszítheti az öngyilkos kislány anyja

– A szerencsétlen asszony teljesen összeomlott – magyarázta a nő szomszédja, László, aki szerint keresve sem találni jobb anyát Mónikánál. – A lány halála miatt persze biztos vizsgálni fogják, hogy miért voltak felügyelet nélkül a gyerekek. A végén még a gyámhivatal elveszi tőle a másikat is, de abba biztos belehalna szegény! – mondta a szomszéd.

A nő jó ideje egyedül nevelte a két kicsit, akikről az egész falu állítja, tisztelettudó, jó tanuló gyermekek.

Gedeon Andor gyermekvédelmi szakember szerint, ha kiderül, hogy a nyolcéves gyermek veszélyeztetett, azonnal foglalkozni kell vele.

– Az esettel kapcsolatban vizsgálni kell, hogy van-e felelőssége akár a gyámhivatalnak, akár bármilyen szervnek, akinek a gyermekek védelme a feladata. Adott esetben, ha veszélyeztetett gyermekről van szó, az sem kizárt, hogy őt kiemelik a családból - mondta a szakember.

Alpár György, Drávaszerdahely polgármestere bár személyesen ismeri az édesanyát és a gyerekeket is, a család kérésére nem nyilatkozhatott.

Forrás 

Bal-Rad komm: Egyéb beszámolókból ismert a tény, hogy Mónika-a mintaanya-nagyon sokszor hagyta magára két gyermekét! Viktóriát és a kisebbik testvérét. Ilyenkor a szerencsétlen kislány vigyázott kistestvérére. Az ok prózai: Mónika egyedül nevelte a két gyermeket, és közben volt munkája. Ahol igen sok időt eltöltött-még szabadságra sem mert elmenni, mert FÉLTETTE A MUNKÁJÁT-amiből el kellett tartani a kis családot.A gyerekek hiába kérlelték, hogy legyen velük több időt!-ezt a kérést nem tudta teljesiteni. DOLGOZOTT!A 11 éves Viktória-vélhetően-az emiatt ráháruló nyomás nem birta!

Megjegyzések