Hat a medvemorgás

Visszakozik a Pentagon! Az amerikai hadügy úgy döntött, hogy a legfőbb latorállam Afganisztánból kivont banditaseregletének fegyverzetét és egyéb-Maradék-Ukrajnában “hasznosítható”-felszereléseit mégsem cuccolják le Nyalókakirály uradalmában.

A döntés hírét a szokásos csatornákon közölték is Valcmannal. A kedvezőtlen washingtoni direktíva igencsak elszontyolította Valcman Őfelségét és a kijevi udvartartást! Hiszen a “second hand” portékát már figyelembe vették a jövő esztendei költségvetés kiumbuldálásakor! Úgyhogy némi további “nemmegszorításra” még számíthatnak emiatt az ukrán alattvalók!

sm


Megfigyelők viszont úgy értékelik a Pentagon eme döntését, hogy némi riadalom támadt az ötszögletű hiénakotorékban az eredeti ötlet miatti medvemorgás hallatán.

Nagy-Britanni és…stb.stb.stb. Uralkodója -szóval II. Erzsébet kormányát pedig egyszerűen sokkolta az a hír, hogy Misa nem hajlandó türelmet tanúsítani. Még a “Queen Elizabeth” repülőgép-anyahajó elkészülte és hadrendbe állítása előtt Oroszország-engedve a csábos tekintetű Cristina Kirchner argentin elnöknő ajánlatának-légitámaszpontot rendez be Argentína területén. Ahol mindenféle-Őfelsége Kormánya szerint rettenetes-orosz harci repülőgépek fognak majd állomásozni. De főként SzU-24-es bombázók.

hadb


Őfelsége Kormányát az is kimondottan idegesíti, hogy Argentína elnöknője két héttel ezelőtt nekik is ajánlatot tett. A csábos tekintetű Cristina meg őnekik azt javasolta, hogy ülnének már le egy közös beszélgetésre a Falkland-szigetek hovatartozásának ügyében. Ezen javaslatát pedig azok után tette meg a csábos tekintetű Cristina Kirchner elnökasszony, hogy a Latin-Amerikai Gazdasági Unió egyhangúlag magáévá tette az ötletet: vissza kéne állítani Argentína fennhatóságát a Falkland-szigetek, a Dél-Georgia és Dél-Sandwich szigetek,-valamint a körülöttük lévő igencsak tekintélyes kiterjedésű Atlanti-óceáni vízvidék fölött. Amiket egy 1982-es argentin-brit affér óta Nagy-Britannia bitorol.

Őfelsége Kormánya most úgy véli, hogy az orosz hadászati bombázók és egyéb harci gépek megjelenése Argentínában az ő anyahajójuk elkészülte előtt, némiképp számukra hátrányosan alakítaná át a térség katonai erőviszonyait. Ami bizony a fentebb említett föld és vízbirtokok Argentínához való visszakerülésével járhat. Ezért hát a nagy izgalom most Londonban Őfelsége Kormányának soraiban. Ezért aztán a lovagiasság szabályainak fölrúgásával vádolják a Kremlt, mert nem várja meg, amíg az ő anyahajójuk…stb. stb. stb.



A teljes cikk olvasása ...

Megjegyzések